FIN

Sangasten Ruiskylä sijaitsee Valgamaalla, Etelä-Eestissä. Tänne pääsee pyöräillen, autoillen, bussin taikka junan kyydissä.

Autoillen Pohjois-Eestistä (Tallinna) tai Itä-Eestistä (Narva), suunnistakaa ensin Tarttoon, sitten Võrun ja Otepään suuntaan. Sangasten löydätte ajaessanne 20 km Otepäältä Valgan suuntaan. Kun autoilette Pärnun taikka Viljandin suunnalta, ottakaa kurssi ensin Valgan suuntaan. Ohitettuanne Tõrvan kaupungin jatkakaa Valgan tietä muutama kilometri, sitten kääntykää Võrun suuntaan, ylittäkää Tartto-Valga tie ja siitä suoraan eteenpäin. Sangaste löytyy 30 km päästä Tõrvasta Võrun suuntaan. Riikasta autoillessanne suunnistakaa Valkaan, ylittäkää raja Valgaan, sitten Tarton suuntaan. Noin 10 km Valgan jälkeen kääntykää Sangasten ja Otepään suuntaan ja olettekin kohta perillä. Kartta ja reittiohjeet löytyvät myös Google-karttapalvelusta.

Pyöräillen Sangasteen pääsee pitkin Tour de LatEst, Estovelo 3 taikka Eurovelo 11 reittejä. Pyöräreitit on merkitty tienviitoin, reittien varrelta löytyy lepopaikkoja ja infotauluja alueen karttoineen ja matkailijainfoineen. Lisätietoa löydätte myös internetistä osoitteista osoitteista http://tourdelatest.valgamaa.ee/ ja http://www.bicycle.ee. Tour de LatEst karttoja on tarjolla niin Etelä-Eestin kuin Pohjois-Latvian matkailuinfokeskuksissa.

Bussilla matkustavat voivat käyttää Riika-Valga ja/tai Tartto-Otepää-Valga bussilinjoja. Lisätietoa löydätte sähköisestä infopalvelusta osoitteessa www.peatus.ee. Ruiskylässä ja sen lähiympäristössä sijaitsevat bussipysäkit ovat nimeltään Risttee, Restu, Sangaste, Lossiküla ja Keeni. Omanne sijaitsee tietenkin lähimpänä vierailupaikkaanne.

Junalla matkustavat voivat käyttää Riika-Valga ja/tai Tallinna-Tartto-Valga junareittejä. Lisätietoa löydätte sähköisestä infopalvelusta osoitteessa www.peatus.ee. Juna pysähtyy vain Keeni ja Sangaste pysäkeillä, jotka sijaitsevat noin 6–11 km etäisyydellä Sangasten Ruiskylän keskuksesta. Etäisyydestä johtuen on junamatkustajilla lisäkuljetuksen tarve, voitte joko ottaa mukaan junaan polkupyörän tai voitte sopia kuljetuksesta etukäteen majoitukspaikkanne kanssa.

Koko Eestiä koskevaa matkailuinfoa löydätte osoitteesta www.visitestonia.com.